Musiikin harrastaminen on hienoa ajanvietettä

Tervetuloa innokkaaseen joukkoomme

PiaCello musiikkikoulu Jyväskylä.

Mitkä ovat sinun tavoitteesi

Musiikkikoulu PiaCello rumpujensoiton oppilas soittotunnilla, Jyväskylä.

Tarjoamme kaikille oppilaille mahdollisuuden harrastaa musiikkia pitkäjänteisesti ja päämäärätietoisesti. Haaveiletpa sitten klassisen musiikin, popin tai rockin taidoista, toteutamme musiikkiopinnot alkeista alkaen juuri sinulle tai lapsellesi räätälöitynä. Mikäli haluat musiikkikoulun päättötodistuksen, suunnittelemme sinulle Opetushallituksen määritelmiin perustuvan noin yhdeksänvuotisen opintopolun opetussuunnitelmamme mukaisesti. Käytössämme oleva Eepos-järjestelmä tarjoaa opintotietojen turvallisen säilyttämisen koko opintopolun ajaksi. Opetustunnit ovat yksilötunteja.

Lähiopetus

Musiikkikoulu PiaCello pianonsoiton oppilas ja opettaja soittotunnilla, Jyväskylä.

Lähiopetus on ensisijainen ja pääasiallinen tapa järjestää opetustamme. Soitto- tai lauluharrastuksessa tärkeää on viikoittainen kohtaaminen tutun opettajan kanssa. Lähiopetuksessa oppilas ja opettaja pystyvät kommunikoimaan tunnistettavin elein, ilmein ja esimerkein, joka etenkin nuoremmille oppilaille on tärkeää. Lähiopetuksessa oppiminen voi olla monelle ajankäytöllisesti tehokkain tapa päästä hyvään lopputulokseen.

Etäopetus

Viulunsoittoa musiikkikoulu PiaCellossa, Jyväskylässä.

Etäopiskelu on kätevä ja helppo – paikasta riippumaton tapa oppia soittamaan tai laulamaan. PiaCellossa etäoppilaana voi opiskella kuka tahansa missä tahansa – kunhan netti toimii! Etäopetukseen voi osallistua aikuiset ja nuoret sekä aikuisen ohjauksessa oleva lapsi. Etäopetus on hätävara myös silloin, jos oppilas ei pääse tunnille vaikkapa flunssan tai kuljetusten takia. Näin tuntivaraus ei mene hukkaan.

Soitinopinnot

Kuvituskuva, pianonsoittoa Jyväskylässä toteuttaa musiikkikoulu PiaCello.

Piano

Piano on kosketinsoitin, joka soveltuu erinomaisesti niin yksilö- kuin yhteismusisointiin. Piano on jaettu mustiin ja valkoisiin koskettimiin, joita on yhteensä 88. Nykypäivänä pianolle on sävelletty ja sovitettu paljon erilaisia kappaleita, jonka vuoksi soiton opettelu on mielekkäämpää, kun saa harjoitella omia lempikappaleita. Videolla kuulet tarkemmin pianon rakenteesta ja soitosta.

Katso opetuspistekohtainen instrumenttitarjonta tästä

Kuvituskuva, sellonsoittoa Jyväskylässä toteuttaa musiikkikoulu PiaCello.

Sello

Sello on viulua ja alttoviulua suurempi jousisoitin, jota soitetaan istualtaan. Sellon ääni on jousisoittimista toiseksi matalin. Ääniala on laaja, aina matalista bassoäänistä korkeisiin viuluääniin asti. Sellon ääni on lämminsointinen. Selloja on eri kokoisia joten sellonsoiton harrastamisen voi aloittaa jo alle kouluikäisenä.

Katso opetuspistekohtainen instrumenttitarjonta tästä

Kuvituskuva, viulunsoittoa Jyväskylässä tarjoaa musiikkikoulu PiaCello.

Viulu

Viulu on jousisoitinperheen korkeaäänisin soitin. Se on ääneltään vivahteikas ja soittimena monipuolinen, ja siksi onkin soitinmaailman tunteiden tulkki! Viulunsoiton voi aloittaa kuka tahansa, sillä viulusta löytyy 8 eri kokoa.

Katso opetuspistekohtainen instrumenttitarjonta tästä

Kuvituskuva, akustisen kitaran soittoa musiikkikoulu PiaCellossa Jyväskylässä.

Akustinen kitara

Akustinen kitara on loistava valinta aloittaa kitaransoiton harrastaminen. Kitaralla voit soittaa erittäin monipuolisesti eri musiikkityylejä klassisesta populaarimusiikkiin ja alkuun pääsee vaivattomasti.

Katso opetuspistekohtainen instrumenttitarjonta tästä

Kuvituskuva, kielisoitinten kuten sähkökitaran soittoa Jyväskylässä tarjoaa musiikkikoulu PiaCello.

Sähkökitara

Sähkökitara on musiikissa nykyään hyvin yleisesti käytetty soitin, joka ominaisuuksiensa ansiosta toimii loistavasti erilaisissa musiikkityyleissä. Sähkökitara käytön puolesta vaatii akustiseen kitaraan verrattuna vahvistimen ja instrumenttikaapelin, jotta kitaran ääni saadaan vahvistettua sekä muokattua sopivaksi. Soittotekniikan osalta sähkökitaraa ja akustista kitaraa voi soittaa käytännössä täysin samalla tavalla, jolloin ero instrumenttien välille syntyy lähinnä niiden erilaisesta äänenväristä, johon sähkökitaran tapauksessa vahvasti vaikuttavat sekä vahvistin että soittimen mikrofonit.

Katso opetuspistekohtainen instrumenttitarjonta tästä

Kuvituskuva, sähköbasson soittoa Jyväskylässä tarjoaa musiikkikoulu PiaCello.

Sähköbasso

Sähköbasso muistuttaa sähkökitaraa paljon siinä mielessä, että sen neljä kieltä ovat sävelnimiltään samannimiset kuin kitaran neljä alinta kieltä. Basso viritetään kuitenkin kitaraan nähden yhden oktaavin verran alaspäin, minkä takia bassolla soitetut sävelet kuulostavat paljon matalammilta. Tästä syystä basso toimii musiikissa tärkeänä kappaletta vankistavana tuki-elementtinä, jolla on oleellinen rooli monissa eri musiikkityyleissä. Sähköisenä instrumenttina sähköbasso vaatii myös sekä vahvistimen että instrumenttikaapelin, jotta soittimen ääni saadaan vahvistettua sopivaksi.

Katso opetuspistekohtainen instrumenttitarjonta tästä

Kuvituskuva, ukuleleen soittoa Jyväskylässä toteuttaa musiikkikoulu PiaCello.

Ukulele

Ukulele eli Uke on nelikielinen pienikokoinen kielisoitin, joka muistuttaa hyvin paljon kitaraa. Ukulelen soittaminen on erittäin helppoa sen pienen kokonsa ja keveytensä ansiosta. Ukulele on omiaan laulun säestyssoittimena ja alkuun pääsee todella helposti. Ukulele on viime vuosina kasvattanut suosiotaan ja edullisuutensa vuoksi ukulele löytyykin nykyään useasta kodista.

Katso opetuspistekohtainen instrumenttitarjonta tästä

Kuvituskuva, rumpujen soittoa Jyväskylässä toteuttaa musiikkikoulu PiaCello.

Rummut

Rumpusettejä on useita eri kokoja, joten rumpujensoiton voi aloittaa varhain. Rumpujensoitto soveltuu erityisesti rytmeistä kiinnostuneille. Rumpujensoitosta on hyötyä myös, jos toiveissa on joskus soittaa mukana bändissä. Rumpujensoitto kehittää sekä rytmitajua, että kehon koordinaatiota. Opit lisäksi rytmisanastoa, erilaisia komppeja, useita eri musiikkityylejä ja kehon koordinaatiota.

Katso opetuspistekohtainen instrumenttitarjonta tästä

Kuvituskuva, huilunsoittoa musiikkikoulu PiaCellossa Jyväskylässä.

Huilu

Poikkihuilu on yksi vanhimmista tiedetyistä soittimista, ja nykyään sitä soitetaankin niin soolona, sinfonia- ja puhallinorkestereissa kuin erilaisissa bändeissäkin. Huilun käyttömahdollisuudet ovat monipuoliset myös genrejen suhteen, sillä huilulla voidaan soittaa kaikenlaista musiikkia klassisesta hiphopiin ja kansanmusiikkiin. Huilunsoiton voi aloittaa melkein milloin vain: aikaisintaan noin 5-6 vuotiaana, eikä yläikärajaa ole. Pienimmille huilisteille on olemassa käyriä suukappaleita, joiden avulla huilun koneisto saadaan kehoa lähemmäs ja kädet yltävät kannattelemaan huilua paremmin. Huilisti tarvitsee toimivat kädet ja keuhkot, ja ensimmäisillä soittotunneilla opetellaankin huiluun puhaltamista, äänen tuottamista ja ensimmäisiä säveliä.

Katso opetuspistekohtainen instrumenttitarjonta tästä

Kuvituskuva, musiikkikoulu PiaCello tarjoaa harmonikan soittoa Jyväskylässä.

Harmonikka

Harmonikka, haitari, hanuri, sirmakka… Muun muassa nämä nimitykset tarkoittavat soitinta, jolla voit soittaa ihan mitä vain. Harmonikansoiton voi aloittaa jo alle kouluikäisenä tai ihan yhtä hyvin myös aikuisena.

Katso opetuspistekohtainen instrumenttitarjonta tästä

Kuvituskuva, kanteleen soittoa musiikkikoulu PiaCellossa Jyväskylässä.

Kantele

Kanteletunneilla voit soittaa suurkanteletta (yli 30-kielistä) ja/tai pienkanteletta (5-15-kielistä). Kanteleella voi soittaa musiikkia kaikista genreistä jokainen, jota kanteleensoitto kiinnostaa. Kanteletta voi soittaa yksin ja kanteleyhtyeessä sekä yhdessä muiden instrumenttien kanssa.

Katso opetuspistekohtainen instrumenttitarjonta tästä

Kuvituskuva, bändi Jyväskylässä musiikkikoulu PiaCello.

Bändit

Musiikkiharrastuksen aloittaminen bänditunneilla onnistuu kaikilta, iälläkään ei ole merkitystä eikä aiempaa kokemusta tarvita. Olisiko bändi oikea paikkasi tutustua klassikoihin, ikivihreisiin ja hitteihin ja nauttia uusista elämyksistä ryhmässä. Jos olet innostunut bändisoittamisesta, kerää porukka ja ota yhteyttä. Järjestämme sinulle ja kavereillesi oman ”bändikoulun”. Hinta määräytyy osallistujien mukaan.

Pop & Jazz -lauluopinnot

Kuvituskuva, Pop ja Jazz laulamista musiikkikoulu PiaCellossa Jyväskylässä.

Laulutunneilla opettelemme tuottamaan ääntä oikeaoppisesti mahdollisimman terveellä tavalla ergonomisesti oikeassa lauluasennossa. Harjoittelemme laulun perustekniikkaa, erilaisten melodioiden kulkua ja harmonioiden hahmottamista. Tutustumme myös erilaisiin tyylilajeihin ja kappaleisiin. Piano- ja kitaratunneilta saat taitoja myös oman laulusi säestämiseen.

Katso opetuspistekohtainen instrumenttitarjonta tästä

Selaa eri opetuspisteiden tarjonta tästä

 • Harmonikansoitto
 • Kitaransoitto: akustinen ja sähkökitara
 • Laulunopetus
 • Pianonsoitto
 • Rumpujensoitto
 • Sähköbassonsoitto
 • Ukulelensoitto

Kysy myös seuraavia:

 • Huilunsoitto
 • Kanteleensoitto
 • Sellonsoitto
 • Huilunsoitto
 • Kitaransoitto: akustinen ja sähkökitara
 • Laulunopetus
 • Pianonsoitto
 • Sellonsoitto
 • Sähköbassonsoitto
 • Ukulelensoitto
 • Viulunsoitto
 • Kitaraopetus
 • Laulunopetus
 • Pianonsoitto
 • Ukulelensoitto
 • Kysy sello- ja viulutunteja

Ilmaiset pikastartit

ILMAINEN PIKASTARTTI on tarkoitettu piano-, kitara-, sello-, viulu- tai lauluharrastuksen pikaiseksi alkeistunniksi. Sen tavoitteena on helppojen kappaleiden avulla tutustua soittoharrastukseen ja soittimen perustekniikkaan sekä antaa muutamia alkeistietoja ja -taitoja instrumentin hallintaan.

Pikastarteissa käydään lyhyesti läpi musiikin perusteita ja säestämisen harjoittelua sekä asentoja ja tekniikkaa.

Ilmainen pikastartti piano
Ilmainen pikastartti laulu

Ilmainen pikastartti kitara ja basso

Ilmainen pikastartti sello ja viulu

MuHa, matineat ja konsultointi

9
MuHa-opinnoissa opetellaan musiikin hahmottamista eli musiikin kuuntelun sekä nuottien lukemisen ja kirjoittamisen taitoja.
9
Järjestämme lukukausien päätteeksi syksyisin ja keväisin joukon matineoita, joissa kaikki halukkaat pääsevät esiintymään yleisölle – oppilaidemme läheisille, ystäville ja tutuille.
9

Autamme aina etsimään oppilaalle oikean kokoisen soittimen.

9

Pariopetus on myös mahdollista.

Asiakaspalvelu

Musiikkikoulu PiaCello Oy
Kirrintie 11
40270 PALOKKA

Jaana Kauppi
Toimitusjohtaja
Puh. 050 345 2808
jaana.kauppi@piacello.fi

Opetuspisteet

Palokka, Kirrintie 11

Palokka, rumputila,
Keski-Palokan koulu,
Saarijärventie 56

Vaajakoski, Harjutie 5

Muurame, Muuramentie 35

Ota yhteyttä

10 + 13 =