Musiikki kehittää tutkitusti muistia ja keskittymiskykyä

Osaavan opettajan tahdittamana

PiaCello musiikkikoulu Jyväskylä.

Oletpa sitten lapsi, nuori tai aikuinen, mitään pohjatietoja ja -taitoja et tarvitse. Riittää kun olet innokas oppimaan. Meillä kehityt osaavan ja innostavan opettajan ohjaamana ja säilytät soittamisen ja laulamisen ilon. Kannustavat opettajamme käyvät läpi toiveet ja odotukset oppilaan tai hänen huoltajiensa kanssa, jotta edistyminen opinnoissa tapahtuisi mahdollisimman persoonallisesti. Tule sinäkin mukaan musiikin inspiroivaan maailmaan!

Pianonsoitto

Musiikkikoulu PiaCello Erika Airaksinen, pianonsoiton opettaja, Jyväskylä.

Airaksinen Erika
Pianonsoiton opettaja
puh. 050 599 3859

Hei, olen Erika ja opetan Musiikkikoulu PiaCellossa pianonsoittoa – niin klassista kuin vapaata säestystä. Olen valmistunut musiikkipedagogiksi v. 2017 Jyväskylän ammattikorkeakoulusta. Musiikki on kulkenut elämässäni mukana alusta asti. Olen saanut musiikin keinoin opetella uusia asioita, nauttia erilaisista hetkistä sekä toteuttaa itseäni.

Lue lisää

Opetuksessani tärkeimpiä asioita ovat vuorovaikutus ja innostuneisuus. Vuorovaikutukseni on avointa ja välitöntä. Suunnittelen opetuksen aina oppilaan toiveiden pohjalta ja pyrin pysymään mukana ajan trendeissä. Olen energinen, valoisa ja hyväntuulinen opettaja, jota on helppo lähestyä.

Palkitsevinta työssäni ovat ne ihanat tilanteet, joissa oppilas oivaltaa musiikin ilon ja nauttii soittamisesta. Lisäksi on parasta, kun välillemme kehittyy avoin, iloinen ja luottavainen opettajaoppilassuhde, jolloin voimme yhdessä luoda soittotunneille huolettoman ilmapiirin. Tärkeintä, että tunnille on kiva tulla ja aika kuluu kuin siivillä.

Vapaa-ajallani tykkään askarrella kortteja, piirtää, leipoa sekä lenkkeillä. Vietän usein paljon aikaa erilaisten käsitöiden parissa. Olen oikea jouluihminen ja rakastan kaikkea jouluun liittyvää. Ensimmäiset joulukortitkin askartelen yleensä jo heinäkuussa.

Nähdään tunnilla!

”Kun sanat lopettavat, musiikki aloittaa.” (-Henrich Heine)

Musiikkikoulu PiaCello Jaana Kauppi pianonsoiton opettaja, Jyväskylässä.

Kauppi Jaana
Pianonsoiton opettaja, tj.
puh. 050 345 2808

Hei kaikille!

Olen Jaana Kauppi, Musiikkikoulu PiaCellon perustaja, johtaja ja pianonsoiton opettaja.

Aloitin pianonsoiton kuusivuotiaana, sitä ennen soittelin sähköuruilla korvakuulolta. Niinpä vanhempani päätyivät laittamaan minut pianotunnille.

Lue lisää

Tykkäsin käydä tunneilla vaikka oma
harjoitteluni olikin hyvin satunnaista. Myöhemmin aloin innostumaan soitosta intensiivisesti ja aloitin säännöllisen ja tavoitteellisen harjoittelun. Se johti ammattiopintoihin ja valmistuin pianonsoiton opettajaksi vuonna 2002 Tampereen konservatoriosta. Ennen valmistumistani olin tehnyt vuosia sijaisuuksia eri musiikkioppilaitoksissa. Vuonna 2004 muunsin toisen asteen tutkinnon AMK-tutkinnoksi. Vuonna 2006 valmistuin solistisista erikoistumisopinnoista Tampereen ammattikorkeakoulusta.

Aloittaessani työni nuoren opettajan innolla ja kunnianhimolla opettaminen osoittautui ajoittain hyvin haastavaksi. Olisin tahtonut, että kaikki oppilaat harjoittelisivat tavoitteellisesti. Tämä osoittautui kompastuskiveksi omassa opetustyössäni. Oli opittava ymmärtämään, että soiton opiskelu saa olla harrastuksenomainen laji, jossa jokaisen omaa henkilökohtaista tavoitetta ja panosta harrastukseen oli kunnioitettava. Tämä oletuksien ja ajatusten murtamisprosessi kesti muutamia vuosia, kunnes asiasta tuli lopulta sydämenasia. Ymmärsin, että musiikki on iloinen asia, niin kevyeltä kuin se kuulostaakin. Musiikki on tutkitusti kaikin puoli kehittävä harrastus. Se tuo iloa, se on hyvää ajanvietettä ja se antaa hienoja taitoja elämän tielle. Nautin opetustyöstäni todella paljon. On ihanaa kohdata oppilaat viikoittain, seurata heidän kehitystään ja kuulua heidän elämäänsä.

Opettamisessa painotan tekniikan tärkeyttä. Vaikka se joskus puuduttaakin, teknisellä osaamisella on iso sija siinä, että oppilas voi jatkaa soittamista siihen pisteeseen asti kun itse haluaa. Musiikki ja sen ilmaisu on yhtä tärkeä elementti opetuksessani. Ei aina ole helppoa ilmaista musiikin kautta ja avulla. Siihen kannattaa kuitenkin tähdätä, se avaa soittajallekin uusia ulottuvuuksia musiikkiin ja sen kokemiseen.

Soittoharrastuksen vastapainoksi suosittelen kaikille ulkoilua, liikuntaa ja kuntoilua, että kroppa pysyy kunnossa ja vetreänä.

Näihin kaikkiin yhdistettynä harrastamisen ilo, niin kaikki palaset ovat kohdallaan!

Tervetuloa mukaan – soittamaan, laulamaan, inspiroitumaan!

Musiikkikoulu PiaCello Teemu Lampela, pianonsoiton opettaja, Jyväskylä.

Lampela Teemu
Pianonsoiton opettaja

Hei!

Olen Teemu Lampela. Opetan Musiikkikoulu PiaCellossa pianonsoittoa. Olen alunperin kotoisin Pohjois-Suomesta, mutta asunut ja työskennellyt jo pitkään Keski-Suomessa. Musiikkipedagogiksi valmistuin vuonna 2008 Jyväskylästä ja siitä lähtien olen tehnyt opetustyötä paitsi PiaCellossa, myös laajemmin Keski-Suomen alueella sekä Pirkanmaalla.

Lue lisää

Musiikki on monelle hyvin henkilökohtainen asia ja mieltymyksiä on monenlaisia. Opetuksessa on mielestäni tärkeää huomioida oppilaan omat mieltymykset samalla kun rakennetaan pohjaa soittotaidolle ja hyvälle musiikkisuhteelle. Pyrin luomaan tunneille ilmapiiriä, jossa oppilailla on tilaa ilmaista ajatuksiaan ja ideoitaan. Soittamisen perusteiden lisäksi haluan oppilaiden tutustuvan erilaisiin musiikkityyleihin ja lähestymistapoihin, kuten nuoteista ja korvakuulolta soittamiseen sekä improvisointiin.

Pitkäjänteinen ja määrätietoinen harjoittelu on soittotaidon kehittämisessä keskeistä, mutta on tärkeää antaa aikaa myös oppilaan omille mielenkiinnon kohteille. Sisältäpäin kumpuavasta tekemisen halusta ja innostuksesta soittamiseen kasvaa parhaat oppimistulokset sekä kestävä ja
antoisa suhde musiikkiin.

Iloisia soittotuokioita toivottaen Teemu.

Musiikkikoulu PiaCello Juho Leppänen, pianonsoiton opettaja, Jyväskylä.

Leppänen Juho
Pianonsoiton opettaja
puh. 040 352 4610

Hei!

Olen Juho ja opetan Musiikkikoulu PiaCellossa pianonsoittoa. Valmistuin musiikkipedagogiksi Jyväskylän ammattikorkeakoulusta vuonna 2017.

Lue lisää

Pianonsoitto on harrastuksista mitä parhain ja se sopii kaikenikäisille! Pidän tärkeänä, että jokainen oppilas voisi tulla tunnille rennolla mielellä ilman epäonnistumisen pelkoa. Tunneilla edetään jokaisen ikä ja taitotaso huomioiden sekä kuunnellaan myös oppilaan omia mieltymyksiä. Vaikka nuotinluku on soittotaidon perusta, on myös tärkeää oppia soittamaan luovasti kokeilemalla ja kuuntelemalla. Soittoharrastuksen alkuvaiheissa keskitytään nuotinluvun harjoitteluun sekä oikean soittotekniikan löytämiseen. Pidemmällä olevien soittajien kanssa mietitään syvällisemmin kappaleiden tulkintaa ja tutustutaan laajemmin eri musiikkityyleihin.

Vaikka olen ensisijaisesti opettaja, koen olevani myös tärkeällä paikalla kuuntelemassa oppilaiden ajatuksia myös harrastuksen ulkopuolelta ja tarvittaessa rohkaisemassa asioissa eteenpäin. Tämä on tärkeää erityisesti nuorempien oppilaiden kohdalla. Tällainen vuorovaikutus on osa turvallista oppimisympäristöä.

Pääasia on, että jokainen soittaja voisi iästä riippumatta kokea onnistumisen hetkiä uuden äärellä ja päästä toteuttamaan itseään musiikin keinoin. Pianonsoitto kehittää myös sorminäppäryyttä, visuaalista hahmottamista ja muistia, joista jokaisesta on hyötyä myös harrastuksen ulkopuolella.

Vapaa-ajallani ulkoilen, geokätköilen, viihdyn matematiikan parissa sekä yritän suunnata luovuuttani erilaisiin projekteihin musiikkialalla sekä sen ulkopuolella.

Tervetuloa viihtymään musiikin parissa!

Musiikkikoulu PiaCello Emilia Liimatainen, pianonsoiton opettaja, Jyväskylä.

Liimatainen Emilia
Pianonsoiton opettaja
puh. 045 886 4994

Moikka!

Olen Emilia ja opetan Musiikkikoulu PiaCellossa pianonsoittoa. Opiskelen musiikkipedagogiikkaa Jyväskylän ammattikorkeakoulussa kolmatta vuotta ja 2022 keväällä olisi tarkoitus valmistua.

Lue lisää

Opetuksessani kohtaan jokaisen oppilaan omana yksilönä ja soitossa edetään jokaisen ikä ja taitotaso sekä mieltymykset huomioiden. Pianonsoiton opettamisessa pidän tärkeänä soittotekniikan ja nuotinlukutaidon opettamista. Pianonsoitto ei kuitenkaan saa olla liian teoreettista ja kuivakasta. Tämän vuoksi etenkin alkeisopetuksessa soitetaan myös korvakuulolta ja pienten oppilaiden kanssa leikillisyys on tärkeässä osassa opetusta. Tunneillani on lämmin ilmapiiri ja jokainen oppilas saa olla oma itsensä.

Vapaa-ajalla tykkään ulkoilla, käydä ryhmäliikuntatunneilla ja leipoa. Pianon lisäksi soitan myös poikkihuilua ja tykkään laulaa.

Tervetuloa nauttimaan soiton riemusta!

Musiikkikoulu PiaCello Elviira Ploom, pianonsoiton opettaja, Jyväskylä.

Ploom Elviira
Pianonsoiton opettaja
puh. 040 585 4518

Hei!

Nimeni on Elviira Ploom ja opetan pianonsoittoa Musikkikoulu PiaCellossa. Olen valmistunut pianonsoiton opettajaksi Jyväskylän ammattikorkeakoulusta vuonna 2017. Minulla on myös varhaisiän musiikinopettajan tutkinto vuodelta 2014.

Lue lisää

Olen toiminut musiikkileikkikoulun
opettajana useita vuosia, mutta tällä hetkellä opetan pianonsoittoa.
Musiikilla on ollut suuri merkitys minun elämässä. Aloitin piano-opinnot 7-vuotiaana ja esiinnyin paljon koulun juhlissa soittamalla pianoa tai laulamalla lapsikuorossa. Jo nuoruudessa opin käsittelemään tunteita musiikin avulla. Ihailin silloista opettajaani ja halusin kouluttautua pianonsoiton opettajaksi. Peruskoulun jälkeen jatkoin opiskelua Tarton musiikkiopistossa, pääaineena pianonsoitto. Muutettuani Virosta Suomeen vuonna 1992 aloitin pianonsoiton opettamisen kansalaisopistossa. Olen myös toiminut monien solistien ja lauluryhmien säestäjänä.

Opetuksessa painotan musiikillisen ilmaisun merkitystä soitossa. Jokaisella soittokappaleella on tietynlainen karakteri, joka pitäisi välittyä soitossa kuulijalle asti. Myös tekninen osaaminen on erityisen tärkeä, varsinkin klassisten kappaleiden soittamisessa. Asteikkojen ja teknisten harjoitteiden soittaminen on hyvin tärkeätä sorminäppäryyden kehittämisen kannalta.

Kappaleiden valitsemisessa otan huomioon oppilaan mielipiteen, soittamisen pitäisi olla mielekästä ja nautinnollista. Yritän ottaa ohjelmaan erityylisiä kappaleita, jotta oppilas kehittyisi monipuoliseksi soittajaksi ja kokisi musiikin iloa myös arkisissa tilanteissa, eli voisi soittaa ns. ”omaksi iloksi”. Oppilaiden ohjelmistossa on pianonsoiton perinteistä klassista ohjelmistoa sekä vapaan säestyksen alueella lastenlauluja ja kevyemmän musiikin kappaleita säestyssoinnuilla soitettavana.

Palkitseva ja aikaansaava opettaja-oppilassuhde on mielestäni sellainen, että syntyy luottamussuhde opettajan ja oppilaan välillä. Oppilaan ei tarvitse jännittää tunnille tultaessa ja hän voi olla oma itsensä joka tilanteessa. Voidaan yhdessä iloita onnistumisista, kun joku tavoite saavutetaan. Opettajana on palkitsevaa nähdä, että oppilas nauttii soittamisesta ja on kehittynyt
soittotaidossa.

Vapaa-aikana tykkään liikkua metsässä ja viettää aikaa lastenlasteni kanssa ja harrastan myös kuorolaulua.

Tapaamisiin pianonsoiton merkeissä!

Musiikkikoulu PiaCello Elina Kattilakoski, pianonsoiton opettaja.

Kattilakoski Elina
Pianonsoiton opettaja

Moikka!

Olen muusikko ja pianonsoiton opettaja Muuramesta. Olen valmistunut yhtye- ja orkesterimuusikoksi (Suomalainen Konservatorio, 2005). Tarjoan Musiikkikoulu Piacellossa sekä klassisen että kevyen musiikin pianotunteja.

Lue lisää

Musiikki on kuulunut vahvasti elämääni niin kauan kuin muistan. Aloitin 6-vuotiaana pianotunnit Keski-Pohjanmaan konservatoriossa. Olen keikkaillut aktiivisesti monenlaisissa kokoonpanoissa 15-vuotiaasta lähtien. Pyrin soveltamaan muusikon työssä oppimaani tietotaitoa omassa opetuksessani.

Opettajana iloitsen, kun näen oppilaan edistyvän ja saavuttavan omia tavoitteitaan. Tärkeimpänä silti pidän, että soittotunneilla on kannustava ja mukava ilmapiiri. Huomioin oppilaiden musiikkimieltymykset, jotta soiton opiskelu on soittajalle itselleen motivoivaa.

Vapaa-aikani kuluu perheen parissa. Olen innokas ruoanlaittaja ja tykkään puutarhatöistä.

Tervetuloa rohkeasti aloittamaan soittoharrastus iästä tai taitotasosta riippumatta. Nähdään pianotunneilla.

Musiikkikoulu PiaCello Elina Kauhanen, pianonsoiton opettaja.

Kauhanen Elina
Pianonsoiton opettaja

Moikka!

Opetan Musiikkikoulu PiaCellossa pianonsoittoa.
Kipinä musiikkiin on ollut vahvasti mukana lapsesta asti. Lapsena olin innokas esiintyjä ja rakastin laulaa kaikkialla. Aloitin piano-opinnot 7-vuotiaana Lahden Konservatoriossa.

Lue lisää

Pianonsoiton lisäksi lauloin Lahden musiikkiluokkien lapsi- ja nuorisokuorossa. Lukiosta valmistuttuani aloitin musiikkialan ammatillisen koulutuksen Lahden Konservatoriossa. Ammatillisten opintojen jälkeen aloitin musiikkipedagogi opinnot Jyväskylän ammattikorkeakoulussa vuonna 2018.

Opetukseni tärkeimpiä lähtökohtia ovat oppilaan musiikillisten taitojen tukeminen ja vahvistaminen sekä motivaation ja oppimisen ilon ylläpitäminen. Huomioin jokaisen soittajan yksilönä, kuuntelen oppilaiden mieltymyksiä ja huolehdin siitä, että opetus vastaa jokaisen oppilaan tasoa ja omia tavoitteita. Tunneilla keskityn hyvään soittotekniikkaan ja musiikillisen ilmaisun ja tulkinnan kehittämiseen.

Pidän tärkeänä, että soittotunneilla on lämmin ja mukava ilmapiiri, jossa opettajan ja oppilaan välinen vuorovaikutus on avointa ja rakentavaa. Mielestäni on tärkeää, että jokainen oppilas voi tulla rennoin mielin soittotunnille ja olla oma itsensä. Opettajana parasta on päästä tutustumaan omiin oppilaisiin, seuraamaan heidän kehitystään ja jakamaan yhdessä onnistumisen elämyksiä.
Nähdään tunneilla.

Sellonsoitto

Musiikkikoulu PiaCello Saara Renvall, sellonsoiton opettaja, Jyväskylä.

Renvall Saara
Sellonsoiton opettaja
puh. 040 827 9699

Hei!

Olen Saara Renvall, Jämsästä lähtöisin oleva musiikkipedagogi ja muusikko. Opetan sellonsoittoa Musiikkikoulu PiaCellossa Vaajakoskella ja toimin myös orkesterimuusikkona Jyväskylän kaupunginteatterin musikaaliproduktioissa.

Lue lisää

Aloitin sello-opintoni Jämsänjokilaakson musiikkiopistossa vuonna 1995. Sello-opintoja jatkoin Jyväskylän ammattiopistossa ja Jyväskylän ammattikorkeakoulussa. Valmistuin
ammattikorkeakoulusta musiikkipedagogiksi vuonna 2016 ja samana vuonna Jyväskylän yliopistosta filosofian maisteriksi pääaineenani musiikkitiede. Teen tällä hetkellä sellon jatko-opintoja Tampereen ammattikorkeakouluun.

Opettajana parasta on päästä jakamaan oppilaiden oivaltamisen ja onnistumisen kokemukset. Pidän itse todella paljon esiintymisestä sellon kanssa, ja esiintymisestä saatavaa iloa haluan jakaa oppilaillenikin. Pidän tärkeänä myös yhteissoitto- ja orkesterisoittotaitoja. Koska soittaminen on keskittymistä ja pitkäjänteisyyttä vaativa harrastus, sen kautta voi oppia tärkeitä asioita, kuten tavoitteiden asettamista ja periksiantamattomuutta. Mielestäni soittoharrastuksen tärkein anti on onnistumisen kokemus, jonka saa huomatessaan oman harjoittelun tulokset.

Nähdään sellotunneilla!

Musiikkikoulu PiaCello Benjamin Ojanen, sellonsoiton opettaja, Jyväskylä.

Ojanen Benjamin
Sellonsoiton opettaja
puh. 040 779 5789

Hei!

Olen Benjamin Ojanen, ja opetan Musiikkikoulu PiaCellossa sellonsoittoa tavoitteenani innostaa kaikenikäisiä oppijoita musiikin pariin. Valmistun musiikkipedagogiksi Jyväskylän ammattikorkeakoulusta keväällä 2021, ja olen opiskellut musiikkikasvatusta myös Jyväskylän yliopistossa.

Lue lisää

Kotipaikkakunnaltani Mäntsälästä päädyin Helsingin Sibelius-lukion ja Parolan varusmiessoittokunnan kautta Jyväskylään hyvien musiikinopiskelumahdollisuuksien myötä. Opettajinani ovat toimineet muun muassa Markku Luolajan-Mikkola, Jukka Rautasalo, Ilkka Kauppi sekä Joona Pulkkinen.

Ajattelen, että musiikkiharrastus on hyväksi ihan kaikille. Olen henkilökohtaisesti saanut musiikin myötä paljon ystäviä sekä unohtumattomia hetkiä musisoidessa yhdessä heidän kanssaan. Tavoitteet ovat jokaisella erilaiset, mutta musiikin tekemisen riemusta pääsee nauttimaan jo varhaisessa vaiheessa. Soittotunnilla keskityn hyvään perustekniikkaan, musiikillisen tulkinnan kehittämiseen sekä yhteismusisointiin. Soitankin oppilaideni kanssa paljon duoja. Tärkeänä tavoitteenani on myös oppilaan motivaation ylläpitäminen ja vahvistaminen, joten kuuntelen mielelläni oppilaan toiveita ja pyrin räätälöimään soittotunnit mielekkäiksi kullekin oppilaalle. Voit saapua tunnille rohkeasti omana itsenäsi!

Soitan sisarusteni kanssa perustamassa Trio Lyhty kamarimusiikkikokoonpanossa sekä laulan Mieskuoro Alvarissa. Vapaa-ajallani liikun luonnossa, käyn pyörälenkeillä ja katselen tv-sarjoja.

Tule rohkeasti taitotasostasi riippumatta sellotunneille PiaCelloon!

Viulunsoitto

Musiikkikoulu PiaCello Virpi Vuorenmaa, viulunsoiton opettaja, Jyväskylä.

Vuorenmaa Virpi
Viulunsoiton opettaja
puh. 040 572 3158

Tervehdys!

Olen Virpi Vuorenmaa ja olen toiminut Musiikkikoulu PiaCellossa viulunsoiton opettajana jo useamman vuoden. Valmistuin Jyväskylän ammattikorkeakoulusta musiikkipedagogiksi vuonna 2016 ja muusikoksi vuonna 2013.

Lue lisää

Viulunsoiton opettamisen lisäksi keikkailen erilaisissa kokoonpanoissa ja johdan kamariyhtyettä. Orkesterimusiikki ja -soitto ovat intohimoni, ja tästäkin johtuen olen itsenäisesti treenannut käyttööni myös alttoviulun.

Viulunsoittoharrastus lähtee soittimeen tutustumisesta, ergonomisen soittoasennon ja hyvän äänen hakemisesta. Viulutunneilla käydään läpi musiikkityylejä, viulunsoiton tekniikkaa ja nuotinlukua. Hyvässä oppilas-opettajasuhteessa vuorovaikutus on lämminhenkistä ja oppilaan on aina mukava tulla tunneille. Oppilas saa esittää toiveita soittoharrastuksensa ja harjoiteltavan ohjelmiston suhteen, onhan omien lempparikappaleiden soittaminen motivoivaa ja innostaa harjoittelemaan.

Vaikka soittoharrastuksen tavoitteena saa olla silkka musiikin ilo, on tärkeää muistaa, että viulunsoitto on aina huomattavasti palkitsevampaa, kun harjoittelun ottaa mukaan säännölliseksi osaksi omaa arkirutiinia. PiaCellon kausimatineoista voi myös napata treenimotivaattorin – näissä tilaisuuksissa kun pääsee halutessaan esiintymään yleisön edessä, yksin tai yhdessä!

Vapaa-ajalla harrastan lintuja ja luonnossa liikkumista. Stereoistani kaikuu hyvin monen tyyppistä musiikkia, mutta useimmiten rock-/metallimusiikkia. Harrastuksiini on lapsuudestani lähtien kuulunut myös piirtäminen ja kuvataide.

Tehdään yhdessä viulunsoittohaaveistasi totta.
Ilmoittaudu viulutunneille jo tänään – toivottavasti nähdään pian!

Kitaran ja bassonsoitto

Musiikkikoulu PiaCello Nico Masar, kitara, basso ja ukulele opettaja, Jyväskylä.

Masar Nico
Kielisoittimien opettaja (kitara, basso ja ukulele)
puh. 0400 664 429

Olen Nico Masar ja toimin kitaran-, ukulelen- ja bassonsoitonopettajana Musiikkikoulu PiaCellossa. Edellä mainittujen instrumenttien lisäksi opetan myös musiikin hahmotusaineita.

Lue lisää

Musiikin kanssa tekemisissä olen ollut nuoresta lähtien. Pääinstrumenttini eli kitaran soittamisen aloitin vuonna 2003 luokanopettajani kannustaessa minua ottamaan soittotunteja viikoittain koululla käyvältä kitaraopettajalta. Kitaransoitto sekä sen opiskelu veivät täysin minut mennessään ja loppuvuodesta 2017 valmistuin Jyväskylän ammattikorkeakoulusta musiikkipedagogin tutkintonimikkeellä. Musiikkikoulu PiaCellossa aloitin työt v. 2018.

Musiikin koen hyvin kiehtovaksi asiaksi sen liittyessä jokaisen meidän elämään jollain tasolla. Se kuinka tietoisesti ja omistautuneesti kukin ihminen on musiikin kanssa tekemisissä, vaihtelee tietenkin paljon ja eroja ihmisten välillä syntyy. Koskaan ei ole kuitenkaan liian myöhäistä aloittaa soittamista, sillä omia musiikillisia taitoja voi hioa aina paremmaksi. Musiikki antaa sitä enemmän, mitä enemmän siihen syventyy!

Oppimisesta puhuttaessa motivaatio on mielestäni yksi oleellisimmista asioista. Motivoituneen oppilaan ollessa niin sanotusti ”valmis kävelemään eteenpäin” jää opettajan tehtäväksi ainoastaan ohjata oppilasta niin, että ”tieltä ei eksytä ojaan”. Opetuksessani pyrin vaalimaan tätä toteuttamalla mahdollisimman paljon oppilaan toiveita soitettavien kappaleiden ja tyylilajien suhteen. On tärkeää, että oppilas viihtyy soitettavien kappaleiden parissa. Melko monesti muistutan oppilaitani siitä, että puolet työstä on melkeinpä tehty, jos harjoiteltava kappale soi selkeästi mielessä.

Luen omiksi harrastuksiksi edelleen kitaransoiton sekä musiikin kuuntelun, vaikka työpäivän aikana näiden parissa tuleekin vietettyä paljon aikaa. Aiemmin mainittujen instrumenttien lisäksi olen myös kiinnostunut pianonsoitosta, jota soitan aina silloin tällöin. Välillä työn ulkopuolella harrastamani asiat eivät kuitenkaan liity musiikkiin mitenkään, mutta niitäkin teen samalla antaumuksella. Pidättäydyn kuitenkin luettelemasta näitä, sillä niitä on aivan liikaa!

Toivottavasti teistä lukijoista mahdollisimman moni innostuu aloittamaan kieli-instrumentin soiton ja voinkin siis lopettaa esittelyni sanoihin:

Nähdään tunneilla!

Musiikkikoulu PiaCello Matias Kangasniemi, kitaransoiton opettaja, Jyväskylä.

Kangasniemi Matias
Kielisoittimien opettaja
puh. 0400 676 701

Moi kaikille ja toivottavasti päiväsi on lähtenyt hyvin käyntiin!

Olen Matias Kangasniemi ja toimin kitaransoiton opettajana Musiikkikoulu PiaCellossa.

Lue lisää

Valmistuttuani Keuruun Lukiosta jatkoin opiskelua Keski-Pohjanmaan Konservatoriossa Pop/Jazz puolella pääsoittimenani sähkökitara ja sivusoittimenani klassinen kitara.

Konservatorion jälkeen jatkoin kouluttautumista Jyväskylän ammattikorkeakoulussa. Valmistuin musiikkipedagogiksi ja kitaransoiton opettajaksi JAMKista keväällä 2018. Tällä hetkellä teen töiden ohessa musiikkikasvatuksen maisteriopintoja Jyväskylän yliopistossa.

Keikkailen ahkerasti soittaen useita eri musiikkityylejä erilaisissa bändeissä ja projekteissa. Musiikin tekeminen, soittaminen ja esittäminen on minulle tärkeää ja koen, että se välittyy myös opetukseeni. Olen kokenut erittäin motivoivaksi, kun omat opettajani ovat olleet innokkaita musiikin tekijöitä ja olen saanut tästä paljon motivaatiota omaan soittamiseeni. Samanlaista fiilistä haluan välittää myös omille oppilailleni. Opettamisessa nautin paljon työskentelystä erilaisten ihmisten kanssa ja on hienoa nähdä, kun oppilas kehittyy. Tunneilla haluan haastaa oppilaitani, mutta haluan pitää myös ilmapiirin ja musiikin parissa työskentelyn rentona ja mukavana.

Tervetuloa tunneille!

Musiikkikoulu PiaCello Eero Kortesoja, kitaransoiton opettaja, Jyväskylä.

Kortesoja Eero
Kitaransoiton opettaja
puh. 0400 476 232

Hei kaikki musiikin ystävät!

Olen Eero Kortesoja, 28-vuotias muusikko ja musiikkipedagogi Muuramesta. Opetan Musiikkikoulu PiaCellossa kitaransoittoa sähköisesti sekä akustisesti. Olen opiskellut musiikkia Jyväskylän ammattikorkeakoulussa, josta valmistuin 2019 vuonna pop/jazz-musiikkipedagogiksi.

Lue lisää

Itselleni soitonopetuksessa tärkeää on oppilaan omien musiikillisten mieltymysten huomiointi ja kannustaminen. Mielestäni on tärkeää, että soittotunneilla saa soittaa itselle mieluista musiikkia ja kehittää tätä kautta omaa musiikillista identiteettiään. Tämän vuoksi soitonopettajan työ on erittäin mielenkiintoista ja siinä pääsee hyödyntämään omaa osaamistaan hyvin monipuolisesti.

Palkitsevinta opetuksessa on nähdä oppilaan kehitys ja kasvu soittajana. Hyvä opettajaoppilassuhde mielestäni perustuukin yhteen hiileen puhaltamiseen, sujuvaan vuorovaikutukseen ja yhteisiin päämääriin.

Vapaa-ajallani tykkään puuhailla eri musiikkiprojektien parissa sekä harrastaa ruoanlaittoa. Erityisen lähellä sydäntä on italialainen ruokakulttuuri.

Tervetuloa rohkeasti kitaratunneille, sillä onhan kitara ehdottomasti soitinten kuningas! 🙂

Rumpujen soitto

Musiikkikoulu PiaCello Taneli Jokela, rumpujen soiton opettaja, Jyväskylä.

Jokela Taneli
Rumpujensoiton opettaja
puh. 050 434 2241

Olen Taneli Jokela, musiikkipedagogi, muusikko sekä rumpujensoiton opettaja. Valmistuin musiikkipedagogiksi Jyväskylän ammattikorkeakoulusta keväällä 2020 musiikin ohjaajan polulta. Sivuinstrumenttini on kitara. Olen opettajana empaattinen, reipas, kannustava ja avoin kaikelle musiikille. Rumpujensoitossa koen ensiluokkaisen grooven syntyvän hyvästä fiiliksestä, kivasta ilmapiiristä sekä ahkerasta kotityöskentelystä.

Tervetuloa rumputunneille!

Huilunsoitto

Musiikkikoulu PiaCello Sini Viitala, huilunsoiton opettaja, Jyväskylä.

Viitala Sini
Huilunsoiton opettaja

Hei!

Olen Muuramesta lähtöisin oleva musiikkipedagogi. Opetan huilunsoittoa Musiikkikoulu PiaCellossa. Valmistuin Jyväskylän Ammattikorkeakoulusta musiikkipedagogiksi vuonna 2016. Aiempi tutkintoni on Filosofian maisteri musiikkitieteestä Jyväskylän Yliopistosta vuodelta 2009.

Lue lisää

Minulla on kokemusta eri musiikinlajeista, ja opetuksessani pystyn hyvin antamaan näkökulmaa klassisen musiikin lisäksi myös kevyeen musiikkiin. Opettajana pyrin huomioimaan kunkin oppilaan persoonan, mielenkiinnon kohteita ja ominaisuuksia mahdollisimman hyvin. Pidän kuitenkin tärkeänä, että tietyt perusasiat, kuten asennot ja ergonomia opetellaan hyvin. Sen jälkeen on helpompi lähteä jatkamaan kohti niitä omia tavoitteita, ovat ne sitten mitä vain.

Vapaa-ajalla tykkään liikkua luonnossa mm. retkeillen, kutoa, virkata ja lukea. Talvisin myös hiihdän ja välillä laskettelen. Tämän lisäksi harrastan myös musiikkia :D. Soitan Puhallinorkesteri Aallossa, joka on jyväskyläläinen uusi puhallinorkesteri.

Ainiin, muistathan: Huilunsoiton voi aloittaa noin 6. ikävuodesta ylöspäin milloin vain!
Tervetuloa tunnille, olet sitten vasta-alkaja tai jo aiemmin soittanut!

Harmonikan soitto

Musiikkikoulu PiaCello Anna-Kaisa Heikkilä, harmonikan soiton opettaja, Jyväskylä.

Heikkilä Anna-Kaisa
Harmonikansoiton opettaja
puh. 040 845 5017

Moi

Olen Anna-Kaisa Heikkilä ja opetan harmonikansoittoa Musiikkikoulu PiaCellossa. Olen valmistunut Kokkolan Centria ammattikorkeakoulusta musiikkipedagogiksi vuonna 2013. Siitä lähtien ja paljon sitä ennenkin olen opettanut harmonikkaa lapsille, nuorille ja aikuisille monissa eri oppilaitoksissa.

Lue lisää

Harmonikka on soittimena tosi monipuolinen, vaikkei sitä moni vasta soittouraansa aloittava aina tiedäkään. Juuri sen kertominen ja opettaminen oppilaille on yksi parhaista jutuista. Mahdollisuuksien mukaan minun tunneillani soitetaan paljon oppilaiden itse valitsemia kappaleita.

Opettamisen lisäksi soitan harrastuksenani bandoneonia. Soitan harmonikkaa ja bandoneonia tango- ja viihdeorkesteri Guardia Nuevan riveissä, joka itseasiassa juhlii tänä vuonna 20-vuotista taivaltaan. Bandoneonia soitan myös hieman nuoremmassa vuonna 2018 perustetussa Pirttilahti Tango Experience -orkesterissa, joka soittaa niin argentiinalaisia tangoklassikoita kuin myös aivan uutta suomalaista tangoa.

Kuten edellisistä voinee päätellä, niin musiikkityyleistä tango on minulle se juttu!

Toivottavasti näemme soittotunneilla!

Kanteleen soitto

Musiikkikoulu PiaCello Oona Kaunisto, kanteleen soitonopettaja, Jyväskylä.

Kaunisto Oona
Kanteleensoiton opettaja
puh. 044 269 7997

Moi

Olen Oona ja opetan Musiikkikoulu PiaCellossa kanteleensoittoa. Valmistuin musiikkipedagogiksi Jyväskylän ammattikorkeakoulusta keväällä 2020.

Lue lisää

Tykkään opettamisesta ja mielestäni kanteleensoiton opettaminen on kiinnostavaa ja monipuolista. Minulla on kokemusta kaikenikäisistä ja -tasoisista oppilaista, joten tunneilleni voi tulla kuka vaan osasi soittaa tai ei.

Kanteleella voi soittaa monipuolisesti kaikenlaisia musiikkityylejä. Voimme oppilaan kanssa yhdessä suunnitella ja soittaa mitä oppilas itse haluaa ottaen huomioon oppilaan taitotason. Mielestäni soittamisessa on tärkeää myös edistyminen ja kaikki tehdään oppilaan omilla ehdoilla. Minusta on palkitsevaa, kun oppilas edistyy ja oppii soittamaan ja voimme soittaa yhä vain monipuolisempaa ohjelmistoa. Haasteet ovat myös tärkeitä kanteleensoitossa. Minulle on tärkeää myös musiikinteoria ja opetan sitä myös hieman soittotuntien yhteydessä. On mukavaa kun saa teorian ja käytännön yhdistettyä kätevästi.

Harrastan itse neulomista ja pop & jazz -laulua ja tykkään yhdistää kevyttä musiikkia ja laulamista myös kanteleensoittoon.

Soittotunneilla käymisessä tärkeintä on musiikista nauttiminen, musiikin oppiminen ja soittamisen laulamisen ilo!

Pop & Jazz -laulu

Musiikkikoulu PiaCello Reetta Mölsä, Pop & Jazz laulunopettaja, Jyväskylä.

Mölsä Reetta
Pop & Jazz -laulunopettaja
puh. 050 354 5292

Moikka!

Olen valmistunut laulupedagogiksi vuonna 2018 (musiikkipedagogi amk-tutkinto) ja yhtye- ja orkesterimuusikoksi vuonna 2008 pop & jazz -laulu pääaineenani. Olen opiskellut myös klarinetin, pianon ja kitaran soittoa. Opetan Musiikkikoulu PiaCellossa laulua ja laulamisen ohessa myös vapaan säestyksen alkeita pianolla tai kitaralla.

Lue lisää

Rakastan laulamista ja kaikkea siihen liittyvää. Laulaminen on minulle kaikista tärkein itseilmaisun keino, sillä laulamalla musiikin riemun tuntee mielestäni parhaiten. Laulutunneilla tärkeimpänä pidän, että jokainen löytää oman uniikin äänensä ja uskaltaa nauttia siitä. Jokainen laulaja on ainutlaatuinen, ja tämä tekee työstäni loputtoman mielenkiintoista!

Laulunopettajana palkitsevinta on päästä jakamaan onnistumisia ja tutustua oppilaisiin syvällisesti, sillä laulaminen on hyvin herkkää ja henkilökohtaista.

Toivotan jokaisen sydämellisesti tervetulleeksi laulamisen ihanaan maailmaan ja tunneilleni ottamaan haltuun lempibiisit ja musiikkityylit.

Musiikkikoulu PiaCello Katja Penttilä, Pop & Jazz laulunopettaja, Jyväskylä.

Penttilä Katja
Pop & Jazz -laulunopettaja
puh. 040 418 8919

Moi!

Olen pop & jazz -laulunopettaja Katja Penttilä ja toiminut laulunopettajana vuodesta 2012. Valmistuin musiikkipedagogiksi Jyväskylän Ammattikorkeakoulusta vuonna 2014. Oma musiikillinen polku on alkanut muskarista ja jatkunut musiikkiluokan kautta konservatorioon.

Lue lisää

Suurin luovuuteni kanava on aina ollut musiikin monenlainen harrastaminen; laulaminen, soittaminen, bändi- ja orkesteriyhteistyö ja erilaiset musikaali-, tanssi-, nukketeatteri- sekä lauluyhtyeprojektit. Musiikin roolia terapeuttina, tunteiden kanavoijana, itsetunnon vahvistajana ja puhtaan ilon tuottajana olen saanut todistaa työssäni kaikki nämä vuodet.

Opettajana koen olevani rento, mutta vaativa. Huumori on työkaluni ja tunneilleni luon nauravaisen tunnelman. Instrumenttina keho toimii parhaiten silloin, kun se voi hyvin. Motivaation säilyttäminen harrastuksessa on todella tärkeää, joten tunneilla etenemme oppilaan omia kiinnostuksen kohteita kunnioittaen. Itse pidän erityisen paljon tekniikkaharjoittelusta, joten se kulkee aina matkassani, osana opetusta.

Työajan ulkopuolella vietän aikaani uiden, nyrkkeillen ja koirani kanssa metsissä samoillen. Keikkailen sekä kirjoitan omaa musiikkia artistinimellä Sis’ko. Laulamisen lisäksi soitan pianoa, huilua sekä auttavasti ukulelea. Nukkuminen on myös kivaa. 😊

Työssäni ehdottomasti parasta on oppilaat; ne kaikki mielettömät tyypit, joiden kanssa saan jakaa naurut ja itkut, kokea onnistumisia ja epäonnistumisia, kokeilla ja luoda uutta, sekä rohkaistua joka päivä.

Laulamisen iloa kaikille ja tervetuloa laulutunneille!

Musiikkikoulu PiaCello Linda Tykkyläinen, Pop & Jazz laulunopettaja, Jyväskylä.

Tykkyläinen Linda
Pop & Jazz -laulunopettaja
puh. 040 531 8675

Moi

Olen Linda Tykkyläinen, 27-vuotias pop & jazz -laulunopettaja. Valmistuin musiikkipedagogiksi Jyväskylän ammattikorkeakoulusta vuonna 2017. Opinnoissani erikoistuin laulun lisäksi myös musiikin ohjaamiseen ja musiikin perusteiden opettamiseen. Nämä ovatkin sellaisia teemoja, joita pyrin hyödyntämään omassa opetuksessani.

Lue lisää

Tunneillani pääset tutustumaan monipuolisesti musiikkiin ilmiönä ja oppimaan omasta äänestä, kehosta ja musiikin perusteista. Syvennän tällä hetkellä pedagogista osaamistani musiikkikasvatuksen maisteriopinnoissa Jyväskylän yliopistossa.

Ajattelen, että parhaat oppimisen oivallukset syntyvät ilon ja innostuksen kautta. Laulunopiskelu ei ole totista hommaa ja tunneilla pääsetkin haastamaan itseäsi heittäytymisen suhteen. Luomme jokaisen oppilaan kanssa henkilökohtaiset tavoitteet opiskelulle ja etenemme yhdessä niitä kohti. Ei kannata silti säikähtää, tavoitteesi voi olla esimerkiksi se, että haluat laulaa kerran viikossa laulunopettajan kuullen! Opettajana olen rento ja lempeä, ja kannustan oppilaitani paljon. Minulle palkitsevinta ovat oppilaan oivallukset musiikin ilon löytymisestä. On ihanaa nähdä, kun oppilas pitkän harjoittelun tuloksena löytää jotain, joka vie hänet uusiin maailmoihin oman äänensä kanssa.

Vapaa-ajallani olen melkoinen rentoilija. Tykkään lukea, maalata ja touhuilla koiran kanssa ulkona. Parasta on rauhassa pitkän kaavan mukaan nautittu kahvikupillinen villasukat jalassa ja koira kainalossa.

Nähdään tunneilla!

Asiakaspalvelu

Musiikkikoulu PiaCello Oy
Kirrintie 11
40270 PALOKKA

Jaana Kauppi
Toimitusjohtaja
Puh. 050 345 2808
jaana.kauppi@piacello.fi

Opetuspisteet

Palokka, Kirrintie 11

Palokka, rumputila,
Keski-Palokan koulu,
Saarijärventie 56

Vaajakoski, Savonmäentie 9

Muurame, Muuramentie 35

Ota yhteyttä

5 + 6 =